Пошук

Куди звертатися мешканцям Долинської, Вигодської, Витвицької територіальних громад, щоб захистити свої права як споживача?

Дата: 21.03.2024 15:21
Кількість переглядів: 51

Вже не один рік при Долинському відділі Калуського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області працює консультаційний центр з питань захисту прав споживачів. Тут працівники надають кваліфіковані консультації та допомагають у вирішенні споживчих спорів згідно Закону України «Про захист прав споживачів».

Як повідомила фахівець центру Надія Креховецька, за минулий рік консультаційним центром розглянуто 5 зверненнь споживачів. За результатами проведеної роботи повернуто суб’єктами господарювання кошти за реалізацію продукції неналежної якості ( побутова техніка, електротовари, одяг, взуття та інше) на загальну суму 4030 гривень.

Загалом, мета центру - створити сприятливі умови реалізації прав споживачів та захисту їх інтересів, забезпечення дотримання суб’єктами господарювання (виробниками товарів, робіт та послуг) вимог чинного законодавства.

Адже споживач має право на

- захист своїх прав державою;

- належну якість продукції та обслуговування;

- безпеку продукції;

- необхідну, доступну, достовірну та своєчасну інформацію державною мовою про продукцію, її кількість, якість, асортимент, її виробника (виконавця, продавця);

- відшкодування майнової та моральної шкоди, завданої внаслідок недоліків продукції (дефекту в продукції), відповідно до законодавства;

- звернення до суду та інших уповноважених державних органів за захистом порушених прав.

Для надання консультацій і роз’яснень з приводу порушення прав споживачів при купівлі товарів, гарантійному ремонті та гарантійному обслуговуванні, наданні послуг, мешканці Долинської, Вигодської, Витвицької територіальних громад можуть звертатися в консультаційний центр з питань захисту прав споживачів Долинського відділу Калуського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, який знаходиться за адресою м. Долина, вул. Романюка (Полуванки), 34, [email protected] тел. 2-51-88.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь