Пошук

Весняна алергія

Дата: 11.04.2024 09:39
Кількість переглядів: 17

Фото без описуДедалі більше пригріває сонце, розтанув сніг, визирнули перші квіти, набубнявіли пуп`янки на деревах - ще день-два і розпустяться, вкриють крону зеленим листям, а деякі з них вкрились густим ніжним цвітом. Усе довкола
милує зір і викликає радісні відчуття. Та чи всі раді таким змінам у природі? Кількість людей у світі, чутливих до пилку рослин, неухильно зростає. За прогнозами World Health Organization (ВООЗ), майже всі мешканці найбільших міст світу можуть бути уражені сезонною алергією.

Весняна алергія, риніт, поліноз, алергія на рослинний пилок викликає такі симптоми як подразнення та свербіж очей, закладення носа, рясні слизові виділення з нього під час перебування на вулиці - перші ознаки полінозу. Як запобігти полінозу людям, чутливим до пилку рослин у період їхнього цвітіння? 

 Утримуйтесь від заміських прогулянок, (особливо у спекотні вітряні дні, найкраще перебувайте біля водойм, де вологість повітря вища, уникайте прогулянок вранці).
 Виходьте на вулицю, одягайте сонцезахисні окуляри, які щільно прилягають до обличчя, повернувшись додому – прийміть душ, промийте ніс та очі водою або ізотонічним чи гіпертонічним розчином харчової
солі.
 Більше перебувайте вдома, завісивши вікна вологою марлею, складеною в декілька шарів.
 Для очищення повітря використовуйте кондиціонер, часто робіть вологе прибирання.
 Провітрюйте приміщення (найкраще це робити вночі, після дощу, коли концентрація пилку мінімальна).
 З обережністю ставтесь до підбору кімнатних та садових рослин, оскільки вони мають однакові антигени з пилком дерев, трав, бур`янів (герань, примула, садові та польові квіти – троянда, бузок, жасмин, конвалія тощо).
 Уникайте продуктів харчування, що посилюють прояви алергії, вживання фітопрепаратів. Чутливість до одного алергену може призвести до виникнення чутливості до схожого продукту, який містить такий же або подібний білок.
 Якщо ваші симптоми стали більш серйозними або якщо ваші ліки від алергії викликають небажані побічні ефекти, не відкладайте звернення до свого лікаря!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь