Пошук

Поліомієліт

Дата: 15.04.2024 13:42
Кількість переглядів: 13

Фото без описуПоліомієліт – небезпечне вірусне захворювання, яке може спричинити
невиліковний параліч і навіть смерть. Його назвали «Жах батьків», а все тому, що ця хвороба в довакцинальну еру забирало життя кожної 10-ї хворої дитини. Вірус, що викликає поліомієліт поширюється від людини до людини через фекалії, слину, брудні руки, заражену їжу та воду . Захворіти на поліомієліт може кожна невакцинована людина у будь-якому віці, а особливо дуже вразливі до цієї хвороби діти у віці до 5-ти років.

Захворюваність на поліомієліт є дуже небезпечним для оточуючих, адже у 70% інфікованих буває - відсутність симптомів. Симптоми такі, як лихоманка головний біль, біль у горлі, біль у животі, нудота і блювання – буває у 20% випадків при чому вірус швидше розповсюджується. За кілька годин може розвинутися біль у м’язах і рухові розлади аж до повного паралічу, який вражає ноги, руки, плечі, груди, живіт та обличчя. Ураження дихальних м’язів часто призводить до летальності.

Як же захиститися від поліомієліту?
Ліків від цього захворювання не існує, як і не має шансів на відновлення після паралічу. Єдиним і безальтернативним захистом є вакцинація. В Україні щеплення проти поліомієліту проводять у 2,4 місяці (ін’єкційно), далі у 6 та 18 місяців, 6 і 14 років (оральна вакцина). Вакцина входить в Національний календар профілактичних щеплень, що робить її доступною і безоплатною та забезпечує захист на все життя.

Якщо ви пропустили щеплення від поліомієліту, чи будь яких інших інфекцій неодмінно зверніться до свого сімейного лікаря та надолужте пропущене відповідно до складеного ним графіку вакцинації. Щоб отримати свої щеплення додаткові обстеження не потрібні, адже вакцинація не потребує підготовки, а тільки огляду сімейного лікаря.

Здоров’я Вам та Вашим родинам!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь